Projektas „Realaus laiko oscilografo ir laisvos formos signalų generatoriaus sukūrimas (REALTEST)“

Projekto pavadinimas: Realaus laiko oscilografo ir laisvos formos signalų generatoriaus sukūrimas (REALTEST)

Projekto Nr.: VP2-1.3-ŪM-02-K-04-085

Finansavimas: Projektas finansuojamas pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos prioriteto „Ūkio konkurencingumui ir ekonomikos augimui skirti moksliniai tyrimai ir technologinė plėtra“ uždavinio „Padidinti MTTP veiklos aktyvumą privačiame sektoriuje“ priemonės Intelektas LT kvietimą Nr. 4 iš Europos regioninės plėtros fondo.

Projekto pagrindinis tikslas: Padidinti įmonės UAB „Eltesta“ konkurencingumą sukuriant inovatyvių realaus laiko matavimo prietaisų komplekto, susidedančio iš plačiajuosčio realaus laiko oscilografo ir LFS generatoriaus, prototipą.

Projekto aprašymas: UAB „Eltesta“ pagrindinė veikla – aukštos pridėtinės vertės produktų (modernių oscilografų, generatorių ir kt. matavimo bei testavimo prietaisų) gamyba bei jų kūrimui reikalingų MTTP veiklų vykdymas. Įmonės kuriami prietaisai nenusileidžia, o dažnai tam tikrais aspektais ir pralenkia, didžiausių pasaulyje testavimo ir matavimo prietaisų gamintojų produktus. UAB „Eltesta“ yra pasaulyje pripažinta testavimo ir matavimo prietaisų gamintoja, kurios pripažinimą sąlygojo aukštos kvalifikacijos įmonės darbuotojai, turintys ilgametę darbo šioje srityje patirtį, originalūs technologiniai sprendimai bei palyginti žema produkcijos kaina. Siekdama išsaugoti savo konkurencingumą įmonė nusprendė išplėsti savo produkcijos spektrą ir užimti naujus testavimo ir matavimo rinkos segmentus, orientuotus į realaus laiko pavienių ir itin trumpų signalų matavimus. Plačiajuostis realaus laiko oscilografas ir laisvos formos signalų generatorius – tai du matavimo prietaisai, kompleksiškai išsprendžiantys įvairius signalų analizės ir grandinės matavimo uždavinius. Svarbiausias šių prietaisų parametras – diskretizacijos dažnis. Projekto metu sukurtas inovatyvūs realaus laiko matavimo prietaisų komplekto, susidedančio iš plačiajuosčio realaus laiko oscilografo ir laisvos formos signalų (LFS) generatoriaus, prototipas, kuris iš rinkoje esančių analogų išsiskiria dideliu diskretizacijos dažniu (iki 50–60 GSa/s), mažais metmenimis ir net du–tris kartus žemesne kaina.