Projektas “9 GHz dažnių juostos pločio optinio strobuojančio oscilografo prototipo kūrimas (OS9G)”

Projekto pavadinimas: 9 GHz dažnių juostos pločio optinio strobuojančio oscilografo prototipo kūrimas (OS9G)

Projekto Nr.: VP2-1.3-ŪM-02-K-01-025

Finansavimas: Projektas finansuojamas pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos prioriteto „Ūkio konkurencingumui ir ekonomikos augimui skirti moksliniai tyrimai ir technologinė plėtra“ uždavinio „Padidinti MTTP veiklos efektyvumą privačiame sektoriuje“ priemonės Intelektas LT kvietimą Nr. 2 iš Europos regioninės plėtros fondo.

Projekto pagrindinis tikslas: Padidinti įmonės UAB „Eltesta“ konkurencingumą sukuriant inovatyvių realaus laiko matavimo prietaisų komplekto, susidedančio iš plačiajuosčio realaus laiko oscilografo ir LFS generatoriaus, prototipą.

Projekto aprašymas: Sparčiai besivystančios kompiuterinės technikos ir telekomunikacijų technologijos reikalauja vis didesnių duomenų perdavimo srautų. Pastaruoju metu telekomunikacijų pramonė įvedė kelis optinių įrenginių standartus su Gb eilės duomenų perdavimo srautu. Nauji standartai ir tobulėjančios technologijos neatsiejamai skatina plačiajuosčių sistemų rinkos augimą, kuris yra glaudžiai susijęs su plačiajuosčių oscilografų – pagrindinių prietaisų, naudojamų Gb sistemų charakteristikų matavimui – vis aukštesnių techninių charakteristikų poreikio didėjimu. Šiuo metu rinkoje esantys plačiajuosčiai optiniai stroboskopiniai oscilografai yra labai brangūs prietaisai. Jų kaina svyruoja apie 190 tūkst. Lt. Be to, šie prietaisai yra didelių matmenų ir reikalauja didelių energetinių sąnaudų. Tai ženkliai apriboja rinkoje esančių plačiajuosčių oscilografų platų naudojimą.

UAB „ELTESTA“ yra pasaulyje pripažinta oscilografų gamintoja. Jos produktų tarptautinį pripažinimą patvirtina tai, kad įmonės gaminamas oscilografas „PicoScope 9201“ pretenduoja į geriausio 2009 m. oscilografo nominaciją „Best in Test 2009“ apdovanojimuose. Įmonė turi daugiau nei 15 m. oscilografų gamybos patirtį.Per visą tą laiką buvo vykdomi sistemingi rinkos paieškos ir mokslinių taikomųjų tyrimų darbai ieškant galimų produkcijos patobulinimo būdų. Neseniai įmonė sukūrė originalų mažagabaritinį stroboskopinį oscilografą, o šiuo metu planuoja vartotojams pasiūlyti inovatyvų ir konkurencingą pasauliniu lygiu 9 GHz optinį oscilografą, kuris taip pat būtų itin mažų matmenų, turėtų aukštas darbines charakteristikas ir jo kaina būtų apie 3 kartus mažesnė už dabar esančių optinių strobuojančių oscilografų kainą.
Projekto tikslas-padidinti įmonės konkurencingumą, pagaminant inovatyvų 9 GHz dažnių juostos pločio optinio stroboskopinio oscilografo, turinčio mažus matmenis, prototipą.